×
Home Livescore

Van der Gijp en Derksen verbazen zich over opvolger Ajax

Van der Gijp en Derksen verbazen zich over opvolger Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 13:32 uur

In een recente uitzending van het spraakmakende programma Vandaag Inside heeft voetbalanalist René van der Gijp zijn verbazing geuit over een opmerkelijke naam die naar voren is geschoven als mogelijke opvolger van de ontslagen Sven Mislintat bij Ajax. Tijdens een optreden bij Op1 heeft Frits Barend namelijk zijn onbegrip geuit over het feit dat Daphne Koster niet wordt aangesteld als nieuwe directeur. Van der Gijp kan zich echter totaal niet vinden in deze suggestie.

"Daphne Koster, die zich bezighoudt met het vrouwenvoetbal, doet fantastisch werk. Ze zou best directeur willen worden", aldus Barend. "Ze heeft ontzettend veel voetbalkennis en wordt gewoon genegeerd", voegde hij eraan toe.

Van der Gijp reageert verbaasd op de uitspraak van Barend tijdens Vandaag Inside: "Ik zag Frits Barend zitten en die vond dat Daphne Koster de opvolger moest worden van Sven Mislintat. Maar dat zijn toch functies waar je een bepaalde achtergrond voor moet hebben? Je moet toch ergens ervaring hebben opgedaan, bij clubs als FC Twente, Roda JC of De Graafschap? Je kunt toch niet zomaar in zo'n rol stappen? Dat is toch ondenkbaar?" Ook Johan Derksen sluit zich aan bij Van der Gijp en neemt de suggestie van Barend niet serieus: "Die kunnen we dus niet meer serieus nemen."

Het moge duidelijk zijn dat de meningen verdeeld zijn over de mogelijke aanstelling van Daphne Koster als directeur bij Ajax. Terwijl Barend haar kwaliteiten en kennis van het spel prijst, zijn Van der Gijp en Derksen van mening dat een dergelijke functie meer ervaring en achtergrond vereist. Het blijft dus afwachten wie uiteindelijk de nieuwe directeur van Ajax zal worden.