×
Home Livescore

Van Hanegem begrijpt uitfluiten Noa Lang niet: 'Hij krijgt er juist energie van'

Van Hanegem begrijpt uitfluiten Noa Lang niet: 'Hij krijgt er juist energie van'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 22:12 uur

Van Hanegem begrijpt niet waarom Noa Lang werd uitgefloten door de supporters van Feyenoord tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op vrijdagavond. Dit schrijft de voetballegende in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Volgens Van Hanegem kan hij slecht tegen het gezeur dat PSV zich zo snel een moeilijke speelstijl van Peter Bosz eigen maakt. "Overal ter wereld proberen teams de bal te veroveren, dus ook bij PSV. Het is vergelijkbaar met de situatie bij Feyenoord twee jaar geleden. Na de periode met Dick Advocaat vonden de spelers dat ze meer de aanval moesten zoeken. Onder Arne Slot gebeurde dat ook en het was leuk en succesvol. Bij PSV vonden ze de bekerwinst en de tweede plaats vorig seizoen niet slecht, maar het voetbal was niet overtuigend. Bosz kiest voor de aanval en dat vinden de spelers leuk, dat zie je."

Van Hanegem benadrukt dat spelers zoals Noa Lang van toegevoegde waarde zijn voor een team. Hij begrijpt dan ook niet waarom de supporters in de Kuip hem uitfloten. "Dat soort spelers krijgen juist energie van zulke reacties. Lang speelde goed en liet met zijn stiftballetje zien hoeveel klasse hij heeft. Uiteindelijk won PSV vooral omdat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had."

De voetballegende hecht niet veel waarde aan de Johan Cruijff Schaal. "Ik heb het altijd onzin gevonden om deze prijs elk jaar zo belangrijk te maken. Het is gewoon een test op weg naar de competitie en voor PSV richting de tweestrijd met Sturm Graz, waar ze natuurlijk makkelijk overheen moeten walsen."