×
Home Livescore

Maurice Steijn ontevreden over Gaaei's prestaties in De Klassieker

Maurice Steijn ontevreden over Gaaei's prestaties in De Klassieker
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 08:32 uur

Maurice Steijn uit zijn ongenoegen over de prestaties van Anton Gaaei tijdens het eerste deel van De Klassieker tegen Feyenoord. De coach van Ajax benadrukt dat de hiërarchie op de rechtsback positie duidelijk is in Amsterdam.

"Even terzijde, Devyne Rensch was niet helemaal fit tijdens de week met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord", verklaart Steijn tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ik kon hem twee wedstrijden niet opstellen. Daarom kreeg Gaaei een kans, maar hij heeft geen goede indruk achtergelaten. Dat hebben we allemaal gezien."

De geplaagde trainer van het in crisis verkerende Ajax beschouwt Rensch als zijn eerste keuze. "Het is aan Rensch om zijn vertrouwde positie weer in te nemen. Hij is nummer één. Alleen was hij nu niet beschikbaar."

Terwijl de verhoudingen op de rechtsback positie duidelijk zijn, is Steijn aan de linkerkant nog aan het experimenteren. Tegen Feyenoord deed hij een beroep op zowel Borna Sosa, Anass Salah-Eddine als Gastón Ávila. "Of dit een record is, weet ik niet. Toen het 0-4 werd, hebben we de tactiek aangepast en een vierde verdediger ingebracht. Maar goed, we zijn nog steeds aan het zoeken. Ávila vult het anders in dan Sosa, en Sosa weer anders dan Salah-Eddine."