×
Home Livescore

Kees Kwakman beeft voor de kopkunsten van PSV-spits Luuk de Jong!

Kees Kwakman beeft voor de kopkunsten van PSV-spits Luuk de Jong!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 09:24 uur

Voormalig verdediger Kees Kwakman kan nog steeds niet over de kopkwaliteiten van PSV-spits Luuk de Jong heen. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin De Jong twee keer scoorde, is hij nu de topscorer van de Eredivisie in deze eeuw met maar liefst 155 doelpunten.

Bij Voetbalpraat deelt Kwakman zijn ervaringen over het verdedigen van De Jong. Met een knipoog vertelt hij: "Daar weet ik toevallig alles van." Hij herinnert zich nog levendig hoe De Jong hem drie keer wist te verschalken tijdens een directe confrontatie. "Met name die voorzetten... Mijn persoonlijke ervaring met hem is dat ik dacht: ik zorg dat hij niet voor me komt. Toen viel die bal net over me heen en dacht ik: dan ga ik wel korter zitten zodat de bal niet over me heen valt. Toen sprintte hij naar de eerste paal en tikte hij hem daar binnen."

Kwakman benadrukt dat De Jong altijd speelt in een aanvallend team met goede buitenspelers, wat in zijn voordeel werkt. Hij legt uit hoe moeilijk het is om de voormalig Oranje-spits te verdedigen: "Je bent altijd aan het reageren. Hij kiest zó goed positie." Kwakman is vol lof: "Hij weet zó goed waar die ballen gaan vallen. Waarschijnlijk heeft hij afspraken met spelers gemaakt. Dan heeft hij ook nog eens de kwaliteiten om én goed te timen én goed te koppen."

Volgens Kwakman behoort De Jong tot de beste spelers ter wereld op dit gebied, wat hij ook heeft laten zien in Europa en de Champions League. Woensdagavond stootte De Jong Klaas-Jan Huntelaar van de troon als topscorer van deze eeuw in de Eredivisie. Huntelaar wist sinds de eeuwwisseling 154 keer het net te vinden.

Het is duidelijk dat Kwakman nog steeds nachtmerries heeft van het verdedigen van Luuk de Jong. ESPN NL deelde op Twitter een grappige opmerking van Kwakman: "Kees Kwakman heeft nog wel eens nachtmerries van het verdedigen van Luuk de Jong."