×
Home Livescore

"Steijn's toekomst bij Ajax aan zijden draadje"

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 15:40 uur

De toekomst van Maurice Steijn als trainer van Ajax staat op losse schroeven. De Hagenaar krijgt nog een kans om zich te bewijzen tot de eerstvolgende interlandperiode, maar het lijkt erop dat een ontslag onvermijdelijk is. Het speelschema werkt niet in zijn voordeel.

Ajax verkeert momenteel in een diepe crisis en beleeft de slechtste seizoensstart sinds 1964/1965. Na de vernedering tegen Feyenoord (0-4) staat het team van Steijn op de veertiende plaats in de Eredivisie met slechts vijf punten uit vijf wedstrijden. De trainer begrijpt dat er snel punten gepakt moeten worden, te beginnen met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdagavond.

Steijn wijt het teleurstellende spel van Ajax de afgelopen weken aan de korte voorbereidingstijd. Hij had zijn selectie pas laat op orde. Door het drukke programma is er ook de komende tijd weinig tijd om de nodige speelpatronen in te slijpen. Na het duel met RKC wachten nog belangrijke wedstrijden tegen AEK Athene en AZ voordat de interlandperiode begint.

Als Steijn na de interlandperiode nog steeds aan het roer staat, betekent dat niet dat hij opgelucht kan ademhalen. Ajax hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, waar altijd extra hard gewerkt wordt. Daarna volgt een ontmoeting met Brighton & Hove Albion, het team van manager Roberto de Zerbi. De week wordt afgesloten met de kraker tegen PSV in Eindhoven.

Het loodzware programma maakt de taak van Steijn om Ajax weer op de rails te krijgen en zijn eigen baan te behouden er niet makkelijker op. Het zwaard van Damocles hangt boven zijn hoofd.

Het programma van Ajax tot de interlandperiode in november:

- Zondag 22 oktober, 12.15 uur: FC Utrecht - Ajax

- Donderdag 26 oktober, 21.00 uur: Brighton - Ajax

- Zondag 29 oktober, 14.30 uur: PSV - Ajax

- Zaterdag 4 november, 21.00 uur: Ajax - sc Heerenveen

- Donderdag 9 november, 18.45 uur: Ajax - Brighton

- Zondag 12 november, 14.30 uur: Almere City FC - Ajax