×
Home Livescore

PSG-spelers riskeren schorsing na beledigende liederen tegen Olympique Marseille

PSG-spelers riskeren schorsing na beledigende liederen tegen Olympique Marseille
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 16:32 uur

Vier voetballers van Paris Saint-Germain zullen zich moeten verantwoorden bij de tuchtcommissie na het zingen van controversiële liederen na de overwinning op Olympique Marseille. Het gaat om Randal Kolo Muani, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi en Layvin Kurzawa.

Na de indrukwekkende 4-0 overwinning in de Franse klassieker, besloten de spelers om beledigende teksten te zingen over hun tegenstanders van Ajax-opponent Olympique Marseille. Dit gedrag kan leiden tot een schorsing van maximaal vier wedstrijden voor Kolo Muani, Dembélé, Hakimi en Kurzawa. Het is echter niet de enige kwestie waar PSG mee te maken heeft.

Tijdens de wedstrijd werden er namelijk ook homofobe spreekkoren gehoord vanuit het publiek, waarvoor de club uit Parijs zich nu ook moet verantwoorden bij de tuchtcommissie. De regering heeft al aangekondigd dat de straffen voor homofobe en andere discriminerende uitingen zullen worden verhoogd. Minister Amélie Oudéa-Castéra van Sport liet via social media weten dat ze niet doof kan blijven voor dergelijke haatdragende en homofobe gezangen op de tribunes. Ze beloofde een krachtige reactie en benadrukte dat dit soort gedrag dringend uit de stadions verbannen moet worden.

De overwinning van PSG met 4-0 was dus niet alleen een triomf op het veld, maar ook een bron van controverse. Goals van Hakimi, Kolo Muani en een dubbelslag van Gonçalo Ramos zorgden voor de overwinning. Desondanks staat de ploeg van trainer Luis Enrique nu op de derde plaats in de competitie, achter Stade Brest en OGC Nice. Bovendien heeft PSG ook nog eens te maken met het verlies van topscorer Kylian Mbappé, die geblesseerd is geraakt.