×
Home Livescore

SC Heerenveen in crisis: vier verliespartijen en kritiek op trainer

SC Heerenveen in crisis: vier verliespartijen en kritiek op trainer
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 07:32 uur

Het rommelt flink bij SC Heerenveen. De club heeft de laatste vier wedstrijden op rij verloren en dat heeft ervoor gezorgd dat trainer Kees van Wonderen flink onder vuur ligt bij de fans. Hoewel de eerste twee wedstrijden nog gewonnen werden, met respectievelijk 3-1 van RKC en 0-2 van FC Utrecht, volgden daarna vier opeenvolgende nederlagen: 1-3 tegen Sparta, 3-2 tegen Go Ahead, een pijnlijke 6-1 tegen Feyenoord en tot overmaat van ramp een 0-3 verlies tegen Sparta.

Tegen het einde van de wedstrijd tegen Excelsior lieten de supporters hun onvrede duidelijk blijken. De tribunes werden gevuld met witte zakdoekjes en er klonk luidkeels 'Keesie rot op'. Ondanks de kritiek laat Van Wonderen zich niet van de wijs brengen, zo vertelt hij aan ESPN. "Als we winnen, zijn we grote kerels. Maar we moeten ook grote kerels zijn als het even niet goed gaat", aldus de trainer.

Het uiten van onvrede door supporters wanneer het minder gaat, is helaas een veelvoorkomend fenomeen in het moderne voetbal, zo legt Van Wonderen uit. "Samen kunnen we winnen, maar als het even tegenzit, laten we dat ook merken en zoeken we iemand om verantwoordelijk te houden. Dat is nu eenmaal hoe het gaat."