×
Home Livescore

Andries Noppert worstelt met vormdip, maar ontkent eendagsvlieg te zijn

Andries Noppert worstelt met vormdip, maar ontkent eendagsvlieg te zijn
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023 09:08 uur

Na een tumultueus vorig seizoen, heeft Andries Noppert momenteel te maken met een ernstige vormcrisis. De 29-jarige doelman van sc Heerenveen ontkent echter stellig dat hij een kortstondige verschijning is.

Noppert en zijn team staan momenteel op de twaalfde plaats in de Eredivisie met zes punten uit zes wedstrijden. Vorige week leed het team van Kees van Wonderen een 0-3 nederlaag tegen Excelsior. "Het is niet waardig voor sc Heerenveen, maar ik kan begrijpen dat mensen zeggen dat het niet waardig is voor Noppert", zegt hij tegen Voetbal International. Over de eerste twee tegendoelpunten tegen Excelsior is hij duidelijk. "Als ik in topvorm was geweest, had ik beide ballen gepakt."

Noppert vindt het moeilijk om een verklaring te geven voor zijn vormcrisis. "Iedereen kan zien dat het momenteel minder gaat, dat is simpel. Maar waarom precies, dat is een stuk ingewikkelder. Ik heb de oplossing nog niet gevonden. Misschien heb ik een tijdje te weinig rust gehad in mijn hoofd, misschien ben ik een lange tijd geleefd", verwijst hij onder andere naar de periode na het WK met het Nederlands elftal. In de tweede helft van vorig seizoen miste hij grotendeels vanwege een liesblessure, waarna een verwachte transfer deze zomer uitbleef en hij uiteindelijk zijn contract in het Abe Lenstra Stadion verlengde.

De vormcrisis frustreert Noppert wel, zo zegt hij. "Eerst pakte ik bijna alles, nu gaan er ballen in waarvan ik denk: verdomme, dat had ik anders moeten doen." Toch ziet hij zichzelf niet als een kortstondige verschijning. "Als je hebt laten zien dat je op een zeer hoog niveau kunt presteren, dan kun je dat gewoon. Dat verlies je niet zomaar. Ik vraag me af of de mensen die het hebben over een 'one day fly' wel enig verstand van zaken hebben."