×
Home Livescore

Daley Blind maakt sprong naar Girona in La Liga

Daley Blind maakt sprong naar Girona in La Liga
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 2 oktober 2023 09:48 uur

Daley Blind verraste vriend en vijand deze zomer met zijn keuze voor een avontuurlijke overstap naar Girona, een club in de prestigieuze La Liga. Na zijn succesvolle periodes bij Ajax, Manchester United en Bayern München was Spanje de volgende bestemming op zijn voetbalreis. Hoewel Girona afgelopen zaterdagavond met 0-3 werd verslagen door Real Madrid, heeft de club een veelbelovende start van het seizoen en staat het momenteel op een knappe derde plaats. In een exclusief interview met Ziggo gaat Blind dieper in op zijn gedurfde stap.

"Deze club ademt ambitie en heeft een duidelijk plan voor ogen. Het is een totaal andere omgeving voor mij, met een kleiner trainingscomplex en een compact stadion, maar de sfeer is er geweldig en alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Het is een prachtige ervaring en alles is van hoog niveau. De velden zijn fantastisch, ik heb echt niets te klagen", aldus Blind, die bij Girona een centrale verdediger is. "Het is een compleet andere wereld, ook qua klimaat. Het Spaanse leven is heel anders, dus het is echt geweldig om dat allemaal te mogen ervaren."

Op de vraag of Blind een drang voelt om zichzelf te bewijzen, reageert hij ontkennend. "Nee, ik heb een schitterende carrière met vele hoogtepunten waar ik ontzettend trots op ben. Maar er rust altijd een bepaalde druk op de naam 'Blind', waardoor ik mezelf altijd extra moet bewijzen. Dat is gewoon zo gegroeid en dat zal ook niet snel veranderen. Het is aan mij om keihard te blijven werken en op het hoogste niveau te presteren. Ik zou het niet als wraak willen bestempelen, ik hoef mezelf niet per se te bewijzen. De mensen in de voetbalwereld weten wat ik kan en waar mijn kwaliteiten liggen."