×
Home Livescore

KNVB houdt lippen stijf op elkaar over inhaalmoment RKC - Ajax

KNVB houdt lippen stijf op elkaar over inhaalmoment RKC - Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 00:08 uur

Het restant van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax belooft een waar spektakel te worden, aldus bronnen van het Algemeen Dagblad. Na de akelige blessure van Etienne Vaessen, die ervoor zorgde dat het duel werd stilgelegd, houdt de KNVB de lippen stijf op elkaar wat betreft een nieuwe speeldatum. Het lijkt erop dat de resterende zes minuten plus blessuretijd pas over enkele maanden worden ingehaald, op zijn vroegst.

Normaal gesproken schrijft het protocol van de KNVB voor dat wedstrijden in dergelijke gevallen zo snel mogelijk moeten worden uitgespeeld, maar in dit geval lijkt daar geen sprake van te zijn. De reden hiervoor is dat Ajax tot december een overvol programma heeft met dubbele wedstrijden.

Het AD heeft contact opgenomen met de KNVB, die het inhaalmoment omschrijft als een puzzel die gelegd moet worden. De voetbalbond wil nog geen details prijsgeven over een mogelijke datum. "We kunnen op dit moment nog geen informatie geven over wanneer het restant zal worden ingehaald. Zodra we een datum hebben, zullen we dit bekendmaken", aldus een woordvoerder. Op de vraag waarom er geen duidelijkheid wordt gegeven over het inhaalmoment, wil de KNVB niet uitweiden.

Ajax, dat op het moment van stillegging een 2-3 voorsprong verdedigde, maakt zich volgens het AD zorgen over de gevolgen van eventuele verschuivingen in het speelschema. Dit zou fans kunnen benadelen die al kaartjes hebben gekocht voor andere Eredivisie-wedstrijden. Een recent voorbeeld hiervan was het afgelasten van Ajax - FC Volendam, vanwege het inhalen van de dramatisch verlopen Klassieker. Het duel met Volendam werd verplaatst naar begin november, waardoor ook Ajax - sc Heerenveen een nieuwe datum kreeg toegewezen.