×
Home Livescore

Bosz teleurgesteld na spectaculair gelijkspel PSV tegen Sevilla

Bosz teleurgesteld na spectaculair gelijkspel PSV tegen Sevilla
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 01:48 uur

Peter Bosz kijkt met gemengde gevoelens terug op de adembenemende Champions League-wedstrijd tussen PSV en Sevilla. Dankzij een late goal van Jordan Teze wisten de Eindhovenaren op het nippertje een nieuwe nederlaag te voorkomen (2-2).

"Je maakt twee keer een comeback, maar natuurlijk wilden we hier winnen", begint Bosz voor de camera van RTL. "Uiteindelijk eindigt het gelijk in blessuretijd. Daar moet je dan blij mee zijn, vooral als je naar de stand in de groep kijkt. Door de overwinning van Lens op Arsenal is alles nu heel spannend."

Bosz zat op het puntje van zijn stoel. "Het ging alle kanten op, zij begonnen sterker, daarna namen wij het initiatief en begonnen we ons spel te spelen. Maar soms overdreven we het ook, want soms moet je gewoon de bal wegrossen als je onder druk staat. Wij willen altijd nog die voetballende oplossing vinden. Daar moeten we echt van leren: wanneer moeten we wel voetballen en wanneer niet."

"We kwamen vaak gevaarlijk door via Noa Lang. Hij speelde fantastisch", vervolgt Bosz, die terugblikt op een tumultueuze wedstrijd. "De emoties gingen alle kanten op. Ik denk dat als je geen fan bent van PSV, je een geweldige wedstrijd hebt gezien. Het is een van mijn stokpaardjes: het gebeurt zo vaak dat er na een doelpunt snel een tegendoelpunt valt in Europa. Daar proberen we ons tegen te wapenen. We worden gestraft voor dingen waar we in de Eredivisie nog wel eens mee wegkomen."

PSV staat nu voor een tweeluik tegen de verrassende koploper Lens. "Het verbaasde me dat ze onderaan stonden in de Ligue 1, het is een leuke en sterke ploeg. Dat is ook Champions League." Lens staat momenteel vijftiende in eigen land.