×
Home Livescore

Lewandowski mist El Clásico na botsing met tegenstander

Lewandowski mist El Clásico na botsing met tegenstander
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 14:32 uur

Grote tegenslag voor FC Barcelona: sterspeler Robert Lewandowski heeft een flinke blessure opgelopen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (0-1). De Poolse spits moest al voor rust het veld verlaten met een verstuikte enkel, zo meldt de club op hun officiële kanalen.

De blessure van Lewandowski blijkt ernstiger dan aanvankelijk gedacht. Hij kwam in een harde botsing met David Carmo van Porto terecht en werd uit voorzorg gewisseld. Hoelang de spits precies uit de roulatie zal zijn, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat hij de wedstrijd van aankomende zondag tegen Granada moet missen.

Na Frenkie de Jong is Lewandowski de volgende belangrijke speler die geblesseerd raakt. Volgens Spaanse media zou de Poolse spits mogelijk een maand aan de kant moeten blijven. Dit betekent dat ook de langverwachte El Clásico op 28 oktober in gevaar komt. Barcelona neemt het dan in eigen huis op tegen aartsrivaal Real Madrid.

Naast de wedstrijd tegen Real Madrid staan er in oktober nog twee belangrijke duels op het programma voor Barcelona: een wedstrijd tegen Athletic Club in de La Liga en een Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Het is afwachten hoe snel Lewandowski weer fit genoeg zal zijn om zijn team te kunnen ondersteunen.