×
Home Livescore

Royal Antwerp verliest ongelukkig van Shakhtar Donetsk: harde lessen geleerd

Royal Antwerp verliest ongelukkig van Shakhtar Donetsk: harde lessen geleerd
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 16:33 uur

Owen Wijndal heeft een andere kijk op de dramatische nederlaag van Royal Antwerp tegen Shakhtar Donetsk. Volgens de Nederlandse verdediger was het vooral een kwestie van pech. De Belgen gingen met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in, maar zagen de wedstrijd volledig uit hun handen glippen en verloren uiteindelijk met 3-2.

"Ik geloof niet dat we de tweede helft laks zijn begonnen", vertelde Wijndal aan een Belgische krant. "Die eerste tegengoal viel op een zeer ongelukkig moment en ook nog eens veel te snel. Daardoor werden we gedwongen om wat dieper terug te zakken en Shakhtar begon steeds sterker te worden. Normaal gesproken staan we defensief erg sterk en geven we nauwelijks iets weg. Als je naar de doelpunten kijkt, dan was het allemaal wel erg ongelukkig."

Volgens Wijndal was het dus gewoon een kwestie van pech. Dat gold ook voor de persoonlijke fouten van doelman Jean Butez en aanvoerder Toby Alderweireld. Butez maakte een ongelukkige blunder bij de eerste goals van Shakhtar en Alderweireld miste een penalty. "Butez heeft ons al zo vaak gered, dus hij had gewoon een beetje pech. Dat kan gebeuren. En Alderweireld, zelfs de beste spelers missen wel eens een strafschop. Het is alleen jammer dat het juist nu gebeurde. Niemand verwijt hem iets."

Desondanks overheerst de teleurstelling bij Wijndal. "We hadden niet verwacht dat we de wedstrijd nog uit handen zouden geven, maar dit is een harde les voor ons. In de kleedkamer was het muisstil, er werd nauwelijks gesproken. Laten we hier de nodige lessen uit trekken en snel de knop omzetten. We hebben al een tijdje niet meer gewonnen in de competitie, dus we gaan er zondag vol voor om de overwinning binnen te halen."