×
Home Livescore

Vinícius Júnior getuigt tegen racisme in rechtbank, Valencia eist rectificatie

Vinícius Júnior getuigt tegen racisme in rechtbank, Valencia eist rectificatie
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 17:40 uur

Vinícius Júnior, de getalenteerde Braziliaanse voetballer, heeft op donderdag een opmerkelijke stap genomen door zich te melden bij de rechtbank. Deze actie volgt op een incident tijdens de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid op 21 mei, waarbij Vinícius racistisch werd bejegend door de Valenciaanse supporters. In de rechtbank verklaarde de aanvaller dat hij door het hele stadion werd bejegend, maar tot verbazing van velen eist Valencia nu een rectificatie op basis van deze uitspraak.

Het voorval op 21 mei heeft veel opschudding veroorzaakt. Het is helaas niet de eerste keer dat Vinícius in Spanje te maken heeft gehad met racisme. Om zijn verhaal te doen, verscheen hij afgelopen donderdag voor de rechtbank.

Valencia is echter niet volledig overtuigd van de uitspraken van Vinícius en eist daarom een rectificatie. De club uit zijn verbazing, afwijzing en verontwaardiging over de beschuldigingen. Ze benadrukken dat het gedrag van een aantal individuen niet representatief is voor de hele club en haar supporters. Valencia is zich bewust van de ernst van racisme en begrijpt dat dit probleem serieus moet worden aangepakt. Ze benadrukken echter dat het bestrijden van racisme niet kan gebeuren op basis van ongefundeerde leugens of drogredenen. De club roept op tot betrokkenheid van iedereen en benadrukt dat ze nauwkeurig en verantwoordelijk moeten handelen in dit soort situaties.

Valencia is van mening dat de Valenciaanse fans niet als racistisch kunnen worden bestempeld en eist dat Vinícius Junior zijn vermeende verklaring van vanochtend publiekelijk rectificeert. Het is duidelijk dat deze zaak nog een vervolg zal krijgen en de uitkomst zal bepalen hoe er in de toekomst met racisme in het voetbal wordt omgegaan.

OFFICIEEL STATEMENT | VERKLARING VAN VINICIUS

— Valencia CF (@valenciacf_nl) 5 oktober 2023