×
Home Livescore

Ajax-spelers zonder glimlach en manieren op weg naar Athene

Ajax-spelers zonder glimlach en manieren op weg naar Athene
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 18:32 uur

Ajax maakt zich op voor de terugkeer in de Europa League met een spannende wedstrijd tegen AEK Athene op donderdagavond. De Amsterdammers zijn eerder deze week vertrokken vanaf Schiphol en hebben zelfs een filmpje gedeeld op hun social media kanalen om hun reis vast te leggen.

Het filmpje heeft echter voor de nodige ophef gezorgd online, om twee verschillende redenen. Ten eerste viel het op dat de spelers van Ajax geen enkele glimlach konden opbrengen en hun manieren werden bekritiseerd. Bij het passeren van de douane zeiden ze geen dankjewel bij het ontvangen van hun boardingpass en keken ze de medewerkers van Schiphol niet eens aan.

Op social media waren de reacties niet mals. "Ik heb uitvaarten meegemaakt waar meer gelachen werd", luidde een van de reacties. Ook werd er verwezen naar de komst van Louis van Gaal, die bekend staat om zijn strenge etiquette. Men verwacht dat wanneer Van Gaal weer aanwezig is, de spelers wel met een beleefd "alstublieft, mevrouw" en "dankuwel, mevrouw" zullen reageren. Men kan niet wachten tot dat moment.

De reacties op social media laten zien dat het gedrag van de spelers van Ajax niet in goede aarde is gevallen. Het wordt vergeleken met een bezoek aan een chagrijnige oma, waar men zich verplicht voelt om mee naartoe te gaan.