×
Home Livescore

Advocaat en Jansma twijfelen aan impact Van Gaal's adviesrol bij Ajax

Advocaat en Jansma twijfelen aan impact Van Gaal's adviesrol bij Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 18:48 uur

Dick Advocaat en Kees Jansma hebben zo hun bedenkingen bij de rol van Louis van Gaal als adviseur op afstand bij Ajax. In een interview met Veronica laten zij weten dat zij betwijfelen of Van Gaal zich kan inhouden en niet te veel zal bemoeien met het beleid en de voetbaltechnische aspecten.

Jansma legt eerst nog eens uit wat de functie van Van Gaal precies inhoudt. "Adviseren betekent je mening geven en vervolgens kan de club ermee doen wat ze willen. Maar in mijn optiek kan dit nooit beslissend zijn. Deze rol is eigenlijk nog helemaal nieuw en ik vind het een ingewikkelde situatie. Als hij advies geeft aan Maurice Steijn, moet hij dat doen zonder te veel op de voorgrond te treden. Dat wordt nog een uitdaging voor hem."

Advocaat heeft weinig vertrouwen in het feit dat Van Gaal zich beperkt tot advies geven. "Ik denk niet dat Van Gaal een man is die op afstand kan blijven. Hij zal er bovenop willen zitten. De situatie bij Ajax is natuurlijk kritiek, dus ik begrijp wel dat ze hem erbij halen. Maar als je hem erbij haalt, dan haal je ook iemand binnen die denkt te weten hoe het moet. We hebben eerder gezien dat hij Ronald Koeman ging vertellen hoe je voorzetten moet geven. Dat zal nu ook weer gebeuren."