×
Home Livescore

Ajax-trainer Steijn ziet vertrouwen groeien voor duel met AEK

Ajax-trainer Steijn ziet vertrouwen groeien voor duel met AEK
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 18:56 uur
Laatst geüpdatet: maandag 9 oktober 2023 09:37 uur

De Nederlandse voetbaltrainer Maurice Steijn heeft het gevoel dat Ajax momenteel aan vertrouwen wint. Steijn, die de komende tijd wil vasthouden aan een vaste basiself, ziet dat de spelersgroep steeds meer aan elkaar begint te wennen.

Voorafgaand aan het duel van Ajax met AEK Athene sprak Steijn met de pers. Hij benadrukte het belang van stabiliteit binnen het team: "Dit team moet in alles groeien, maar je kan pas groeien als je vastigheden hebt. Dat zijn we nu aan het ontwikkelen", aldus Steijn. Hij voerde slechts één wijziging door ten opzichte van het vorige duel tegen RKC Waalwijk. Benjamin Tahirovic verving de geschorste Silvano Vos. "In het begin hebben we veel gewisseld, ook noodgedwongen, maar ik wil in de toekomst niet te veel veranderingen aanbrengen."

Tijdens het interview werd Steijn ook gevraagd naar de situatie rondom verdediger Josip Sutalo. Sutalo heeft sinds zijn komst naar Amsterdam regelmatig kritiek gekregen. Steijn gaf aan dat Sutalo kwaliteiten heeft, gezien zijn positie als basisspeler bij het Kroatische nationale team. Hij suggereerde echter dat de verwachtingen misschien te hoog waren en dat Sutalo terug moet naar de basis.

Steijn hoopt dat Ajax donderdag in Athene de eerste overwinning in de Europa League van dit seizoen kan behalen. Hij merkt dat het zelfvertrouwen binnen de groep steeds sterker wordt: "Ja, dat merk je wel. In het begin was de groep wat onwennig, maar nu zie je dat ze naar elkaar toetrekken."