×
Home Livescore

Marciano Vink vol lof over ontwikkeling Carlos Forbs bij Ajax

Marciano Vink vol lof over ontwikkeling Carlos Forbs bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 19:08 uur

Voormalig profvoetballer Marciano Vink is zeer onder de indruk van de progressie die Carlos Forbs de laatste tijd heeft geboekt. Als deskundige bij ESPN is Vink van mening dat de vleugelspeler over enkele indrukwekkende vaardigheden beschikt en een lichtpuntje vormt in het anders teleurstellende Ajax.

"Je kon al de eerste tekenen zien tijdens de wedstrijd tegen Marseille (3-3, red.). Ik denk dat dit voor hem het moment was waarop hij zichzelf naar een hoger niveau heeft getild bij Ajax", aldus Vink in de ESPN-studio voorafgaand aan het duel tussen Ajax en AEK Athene.

"Hij is een getalenteerde voetballer, heeft snelle voeten en beheerst de dribbeltechniek uitstekend", vervolgt de analist. "Daarnaast heeft hij ook een goed overzicht, naast het feit dat hij ontzettend snel is." Vink haalt als voorbeeld de 0-1 van Ajax tegen RKC Waalwijk aan, waarbij Forbs de assist verzorgde.

"Dit was werkelijk een fantastische pass. Precies zoals je het verwacht van een buitenspeler. In de afgelopen twee wedstrijden heeft hij laten zien waarom Ajax geld voor hem heeft neergelegd. Ik ben het nog steeds niet eens met het bedrag, maar hij heeft in ieder geval de gedrevenheid getoond die ik bij Brian Brobbey al meerdere wedstrijden zie. Het is nu aan Steven Bergwijn om aan de andere kant hetzelfde te laten zien", besluit Vink.

Brian Brobbey schiet de bal vol overtuiging in de bovenhoek na een uitstekende actie van Forbs! 💥#rkcaja

— ESPN NL (@ESPNnl) September 30, 2023