×
Home Livescore

Maurice Steijn: 'Open gesprek met Sutalo na kritiek'

Maurice Steijn: 'Open gesprek met Sutalo na kritiek'
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 19:24 uur

In een opmerkelijke wending heeft Ajax-trainer Maurice Steijn zijn gedachten geuit over de delicate situatie rondom Josip Sutalo, de Kroatische centrumverdediger die de laatste tijd onder vuur ligt. Na een uitgebreid gesprek tussen de twee, dat als 'open' werd omschreven, lijkt er enige opheldering te zijn gekomen.

De transfer van Sutalo naar Amsterdam, die afgelopen zomer plaatsvond voor een aanzienlijk bedrag van 20,5 miljoen, werd met veel opwinding ontvangen. De verwachtingen waren hooggespannen, maar tot op heden heeft de verdediger niet aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Vooral tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen zaterdag, vertoonde hij opnieuw tekenen van onzekerheid.

Steijn, die voor de camera van ESPN sprak, gaf aan dat hij een openhartig gesprek met Sutalo heeft gevoerd. Hij benadrukte ook het belang van persoonlijkheid bij het beoordelen van een speler. Ondanks de kritiek gelooft Steijn dat Sutalo over kwaliteiten beschikt, gezien zijn vermogen om zich staande te houden tegenover toplanden zoals Spanje.

De Ajax-trainer erkent echter dat de hoge prijs die voor Sutalo is betaald, extra druk met zich meebrengt. Hij is zich bewust van het feit dat deze verwachtingen mogelijk niet in lijn zijn met de persoonlijkheid van de speler. Steijn concludeert dat iemand een persoonlijkheid kan hebben zonder dat dit altijd verbaal tot uiting komt.

Met deze openhartige woorden lijkt Steijn te willen benadrukken dat het belangrijk is om de persoonlijkheid van een speler in overweging te nemen bij het beoordelen van zijn prestaties. Het is nu afwachten of Sutalo deze woorden ter harte neemt en zijn spel kan verbeteren om aan de hoge verwachtingen te voldoen.