×
Home Livescore

Maurice Steijn ontkent discussie met Avila over positie

Maurice Steijn ontkent discussie met Avila over positie
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 19:32 uur

Maurice Steijn ontkent ten stelligste dat er ooit een discussie heeft plaatsgevonden tussen hem en Gaston Avila over de positie van de Argentijn. Eerder vandaag verscheen het bericht dat Avila had aangegeven alleen nog maar als centrumverdediger te willen spelen. Maar volgens Steijn is dit een totaal verkeerde weergave van de werkelijkheid.

"Dat is absoluut niet wat er is gebeurd", verklaart Steijn over de zogenaamde discussie die hij met Avila zou hebben gehad bij Veronica. "In het begin hebben we gesproken over zijn posities, zowel links centraal als linksback. Hij heeft beide posities al gespeeld bij Antwerp. Hij gaf aan dat hij een voorkeur had voor het centrum. Ik heb hem toen duidelijk gemaakt dat ik hem zal gebruiken waar hij nodig is."

Steijn benadrukt dat hij Avila ook op andere posities uitprobeert, maar dat hij uiteindelijk degene is die bepaalt waar de Argentijn speelt. "Ik heb hem bijvoorbeeld als linksback opgesteld tegen Fortuna Sittard en als ik hem nodig heb als links centraal, dan zet ik hem daar neer. Ik kijk naar de balans in het team en spelers mogen zeker hun voorkeur aangeven. Dat is alleen maar terecht. Maar ik ben degene die uiteindelijk beslist op welke positie ze spelen."

Met deze verklaring hoopt Steijn de geruchten over een mogelijke onenigheid tussen hem en Avila de kop in te drukken. Het is duidelijk dat de trainer vastberaden is om de controle te behouden over de posities van zijn spelers en dat hij niet van plan is om toe te geven aan de wensen van individuele spelers.