×
Home Livescore

Advocaat en Jansma kritisch op Ajax-verdediging: 'Stuntelende centrale hart'

Advocaat en Jansma kritisch op Ajax-verdediging: 'Stuntelende centrale hart'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 20:16 uur

Dick Advocaat en Kees Jansma hebben een kritische blik geworpen op het spel van Ajax en zijn tot de conclusie gekomen dat hoewel het team niet uitblinkt, het wel effectief is. Bij Veronica hebben ze vooral kritiek op de zwakke verdedigingslinie van Ajax. Met name het centrale duo in de verdediging laat volgens Jansma en Advocaat veel te wensen over.

"De wedstrijd was niet van hoogstaande kwaliteit, maar op dit moment draait het om winnen", concludeert Advocaat. "Ajax heeft meer kansen gehad dan AEK, dus dat is positief. Maar de verdediging is echt kwetsbaar. Het is allemaal niet geweldig. Ze werken hard en proberen het wel, maar qua kwaliteit valt het tegen." Jansma is het eens met zijn collega-analist. "Ajax kreeg ook de beste kansen in de eerste helft. Achterin is het echt een rommeltje."

Beide heren zijn het erover eens dat de defensie het zwakste punt is, en dan met name het centrale duo bestaande uit Josip Sutalo en Gaston Avila. "Ze geven gewoon te veel vrije ballen weg. Met dit soort passes moet je iets doen, maar ze geven ze te makkelijk weg. Afstemming en kwaliteit zijn hierin cruciaal en dat ontbreekt. De aanval en het middenveld zijn prima, maar achterin is er totaal geen samenwerking."