×
Home Livescore

Van Praag en Kroes: Nieuwe wind bij Ajax in november!

Van Praag en Kroes: Nieuwe wind bij Ajax in november!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 20:24 uur

In een verrassende wending lijkt Ajax momenteel te kampen met een gebrek aan leiderschap en richting, maar volgens de gerenommeerde sportjournalist Henk Spaan is er hoop op komst. Spaan voorspelt in zijn nieuwste column in Het Parool dat Alex Kroes eerder dan verwacht zijn intrede zal maken in de Johan Cruijff Arena, namelijk al in november van dit jaar in plaats van maart 2024.

Spaan baseert zijn optimisme op de recente benoeming van Michael van Praag als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. "Van Praag beschikt over bestuurlijke kwaliteiten die hem al decennia lang succesvol maken in de complexe wereld van de sport. Ik voorspel dat hij, naast zijn contacten met Louis van Gaal, ook gesproken heeft met Alex Kroes om te peilen of die geplande wereldreis echt noodzakelijk is", onthult Spaan.

"Daarnaast voorspel ik dat Van Praag een afspraak heeft staan met Robert Eenhoorn, iets wat de zwakke Pier noch Van Halst ooit voor elkaar hebben gekregen", vervolgt Spaan. "Van Praag zal beloven dat Ajax geen spelers meer zal benaderen die door de AZ-scouting zijn genoteerd en waar Kroes mee in aanraking is gekomen. Hij zal plechtig beloven dat Ajax nooit meer zonder toestemming contact zal opnemen met spelers van AZ. Hij zal vrijwel alles toezeggen wat Eenhoorn vraagt. En zo zal Kroes in november 2023 aan de slag gaan."

Kroes, die de rol van algemeen directeur zal overnemen van Edwin van der Sar, zit momenteel vast aan een concurrentiebeding. Echter, AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft benadrukt dat de deur openstaat voor Ajax om tot een regeling te komen.

Met deze mogelijke ontwikkelingen lijkt Ajax een nieuwe koers te gaan varen, waarbij Van Praag en Kroes een cruciale rol zullen spelen in het herstel van de club. De fans kunnen dan ook reikhalzend uitkijken naar de komende maanden, waarin de toekomst van Ajax mogelijk een positieve wending zal nemen.