×
Home Livescore

Brian Brobbey maakt indruk tegen AEK Athene, mogelijk in Oranje

Brian Brobbey maakt indruk tegen AEK Athene, mogelijk in Oranje
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 20:32 uur

Jonge Nederlandse sensatie maakt verpletterende indruk op ESPN-analisten

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft de jonge voetballer Brian Brobbey een verpletterende indruk gemaakt tijdens de wedstrijd tegen AEK Athene, volgens de gerenommeerde ESPN-analisten Kees Kwakman en Marciano Vink. Vink gaat zelfs zo ver om te zeggen dat het niet meer dan logisch zou zijn als bondscoach Ronald Koeman hem opneemt in de selectie van het Nederlands elftal.

"Het is niet verwonderlijk dat je als bondscoach naar Brobbey kijkt, aangezien hij in topvorm verkeert in een team dat momenteel niet goed draait", aldus Kwakman tijdens de rustanalyse van het duel tussen AEK Athene en Ajax. Hoewel Brobbey niet tot scoren kwam, maakte hij wel indruk met zijn enorme werkethiek.

"Hij is absoluut een speler waar je als bondscoach rekening mee moet houden", voegt collega-analist Vink toe over de Ajax-spits. "Hij laat veelbelovende dingen zien en is zowel sterk, snel als goed aanspeelbaar. De verdedigers van AEK hebben hun handen vol aan Brobbey. Hij geeft het team de mogelijkheid om diepte te zoeken, maar ook om de bal aan te spelen en aan te sluiten." Het Nederlands elftal heeft Brobbey nog niet officieel laten debuteren.

Het Nederlands elftal staat voor twee belangrijke wedstrijden op 13 oktober en 16 oktober tegen respectievelijk Frankrijk en Griekenland. Bondscoach Koeman kampt met problemen in de voorhoede, aangezien Memphis Depay en Cody Gakpo geblesseerd zijn. Ook de beschikbaarheid van Wout Weghorst is nog onzeker.