×
Home Livescore

Europa League: Marseille en Brighton delen de punten, Atalanta verslaat Sporting

Europa League: Marseille en Brighton delen de punten, Atalanta verslaat Sporting
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 20:48 uur

Europa League: Olympique Marseille en Brighton delen de punten

In een enerverend duel tussen Olympique Marseille en Brighton hebben beide ploegen de punten gedeeld. Het was een wedstrijd vol spektakel, waarin de teams elkaar geen duimbreed toegaven.

Brighton, dat de laatste weken in de competitie niet lekker draait, begon de wedstrijd met een flinke achterstand. Binnen twintig minuten keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan, dankzij doelpunten van de Franse verdediger Chancel Mbemba en Jordan Veretout. Het leek een zware avond te worden voor Brighton, maar ze vochten zich knap terug. In de tweede helft wist Pascal Groß de aansluitingstreffer te maken, waardoor de spanning terugkeerde. En in de 88e minuut kreeg Brighton een penalty, die João Pedro feilloos benutte. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Ondanks het gelijkspel blijft Brighton nog steeds op de vierde plaats in Groep B staan. Het team zal echter wel op zoek moeten naar meer overwinningen om zich te verzekeren van een plek in de volgende ronde van de Europa League.

Atalanta Bergamo boekt overwinning op Sporting Portugal

In een spannend duel tegen Sporting Portugal heeft Atalanta Bergamo een belangrijke overwinning geboekt. De Italiaanse ploeg, met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis, begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel met 2-0 voor dankzij doelpunten van Giorgio Scalvini en Matteo Ruggeri.

Sporting Portugal gaf echter niet op en drukte Atalanta in de tweede helft steeds verder naar achteren. Na 76 minuten spelen wisten ze de aansluitingstreffer te maken via een benutte strafschop van Viktor Gyökeres. Maar Atalanta hield stand en trok de overwinning uiteindelijk over de streep.

Met deze overwinning blijft Atalanta Bergamo ongeslagen in de Europa League en verstevigt het haar positie aan de top van Groep B. Het team zal met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd in het toernooi.