×
Home Livescore

Ajax speelt gelijk in Europa League-duel, verdedigers onder vuur

Ajax speelt gelijk in Europa League-duel, verdedigers onder vuur
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 21:16 uur

Ajax heeft donderdagavond een teleurstellend gelijkspel behaald in het Europa League-duel tegen AEK Athene. Dit betekent dat de club nu zeven van de laatste negen wedstrijden niet heeft weten te winnen. Voormalig voetballer Kenneth Perez heeft kritiek op de prestaties van de twee centrale verdedigers, Josip Sutalo en Gaston Avila.

Perez uit zijn ongenoegen over het niveau van het spel. Hij benadrukt dat zowel Ajax als AEK Athene veel kansen hebben laten liggen en dat er weinig kwaliteit te zien was. "Elke bal werd zomaar weggegeven, terwijl er genoeg ruimte was. Ze zagen gewoon de oplossingen niet", aldus Perez bij ESPN. Hij probeert echter ook het positieve te benadrukken door te zeggen dat Ajax in ieder geval niet heeft verloren.

Het is opvallend dat Ajax in de laatste vier wedstrijden maar liefst drie keer meer dan twintig schoten tegen heeft gekregen. Perez wijst met name naar Gaston Avila als een zwakke schakel in de verdediging. Hij noemt het zelfs een grote grap. Ook Kees Kwakman is kritisch op de prestaties van Josip Sutalo, de partner van Avila in de verdediging. Kwakman merkt op dat Sutalo moeite heeft met het verdedigen van ruimtes en vaak te laat komt.

De analisten vragen zich af waarom Ajax er na tien wedstrijden nog steeds niet in slaagt om de gemaakte afspraken na te komen. Perez is van mening dat het tactische plan niet duidelijk genoeg is voor de spelers. Hij suggereert zelfs dat de spelers het in Jip en Janneke-taal uitgelegd moeten krijgen. Perez benadrukt dat wanneer Avila bijvoorbeeld de bal heeft, de middenvelders zich moeten aanbieden. Maar als hij er steeds voor kiest om naar de verkeerde kleur te spelen, wordt het moeilijk.

Perez is van mening dat trainer Maurice Steijn moet ingrijpen. Hij vindt dat Avila niet geschikt is om centraal achterin te spelen en dat dit gevaarlijk kan zijn voor het team. Hij suggereert dat Avila beter als linksback kan spelen, waar hij minder schade kan aanrichten. Wat betreft Sutalo heeft Perez nog wel vertrouwen dat hij stabieler is, maar hij ziet dat Sutalo nu in moeilijke situaties terechtkomt, waardoor zijn prestaties er slecht uitzien.