×
Home Livescore

Ajax-rechtsback Rensch: "Gemengde gevoelens na gelijkspel tegen AEK"

Ajax-rechtsback Rensch:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 22:40 uur

Jonge Ajax-speler Devyne Rensch is van mening dat er donderdagavond meer mogelijk was geweest voor zijn team in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene. Ondanks het 1-1 gelijkspel is de twintigjarige rechtsback optimistisch over de vooruitgang van het team onder leiding van coach Maurice Steijn.

Na het duel in Athene heeft Rensch gemengde gevoelens. "We hadden de wedstrijd eerder kunnen beslissen, maar als je naar hun kansen kijkt, heeft onze doelman Jay Gorter ons ook meerdere malen gered", vertelt de rechtsback aan de NOS. Desondanks ziet hij verbetering. "Het gaat al veel beter dan voorheen. Natuurlijk krijgen we nog steeds veel kansen tegen, maar als we eerder scoren, maken we het onszelf makkelijker. Ik vind dat we als team goed hebben verdedigd."

Volgens Rensch boekt Ajax stap voor stap vooruitgang. "We hebben veel nieuwe spelers. De speelstijl van Ajax is heel anders dan wat ze gewend waren bij hun vorige club. Dat vergt wat aanpassing, maar je ziet dat het steeds beter gaat. Spelers wennen aan elkaar en de communicatie verbetert ook. Ajax is een team dat durft, dus soms moeten we één-op-één spelen. Hopelijk gaat het steeds beter."

Rensch sprak ook over de fans van AEK Athene, die de Ajax-spelers constant lastigvielen met laserpennen. "Dat was behoorlijk extreem. Ik had er zelf één keer last van, toen ik een ingooi moest nemen en de laser in mijn oog scheen. Maar bij Steven (Bergwijn, red.) zag ik tijdens de penalty wel honderd lasers. Daar moet je mee omgaan, dat kun je verwachten."