×
Home Livescore

Steijn's overdreven positieve benadering van Ajax zorgt voor verdeeldheid

Steijn's overdreven positieve benadering van Ajax zorgt voor verdeeldheid
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 22:48 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen hebben Kenneth Perez en Marciano Vink hun verbazing geuit over de buitengewoon positieve houding van Maurice Steijn ten opzichte van het spel van Ajax. Zelfs na het teleurstellende Europese duel met AEK Athene (1-1), verklaarde de trainer dat hij 'vooruitgang ziet'.

Perez probeerde zich in de studio van ESPN in de gedachten van Steijn te verplaatsen. "Hij staat voor de pers en heeft twee opties: extreem positief zijn of de lat hoog blijven leggen. Als hij voor dat laatste kiest, moet hij natuurlijk negatieve dingen zeggen. Dit is verre van het gewenste niveau."

Vink voegde eraan toe: "In het begin was hij kritisch en vertelde Steijn wat hij vond van de spelers. Toen kreeg hij veel kritiek te verduren. Nu wordt er gezegd dat hij zijn spelers kwijt is. Op een gegeven moment begon hij echter overdreven positief te praten, terwijl het spel gewoon niet goed is. Door zo positief te zijn, probeert hij een team te vormen."

Perez vermoedt dat deze tactiek van Steijn voor ontevredenheid zal zorgen in de kleedkamer. "Als speler zou je toch doorhebben dat een trainer overdreven positief is in de media? Maar tegelijkertijd zou ik het knap vinden als hij iedereen kritisch blijft benaderen, terwijl zijn positie zo wankel is."