×
Home Livescore

Berghuis slaat alarm na Europees gelijkspel Ajax in Athene

Berghuis slaat alarm na Europees gelijkspel Ajax in Athene
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 23:16 uur

Steven Berghuis slaat opnieuw alarm na het gelijkspel van Ajax in de Europese wedstrijd tegen AEK Athene. Volgens de ervaren middenvelder wordt het winnen van een wedstrijd erg moeilijk als de Amsterdammers zoveel kansen blijven weggeven.

Na de wedstrijd ontdekte Berghuis een opvallende statistiek op zijn mobiele telefoon: AEK Athene had maar liefst dertien schoten in de eerste helft. "Dat is gewoon te veel", realiseert Berghuis zich voor de camera van Ajax TV. "We moeten kritisch zijn. Op de lange termijn win je gewoon geen wedstrijden als je zo speelt."

Berghuis benadrukt ook dat er veel misging in de opbouw van het spel. "Op een gegeven moment werd het zwaar, omdat het veld erg lang was en het spel op en neer ging. Het leek wel een tenniswedstrijd. Natuurlijk willen we dat niet. We willen georganiseerd spelen. Er is veel ruimte voor verbetering. We mogen niet tevreden zijn met de 1-1 en ons spel."

Wat betreft de tientallen laserpennen waarmee Griekse supporters de spelers van Ajax gedurende de hele wedstrijd probeerden af te leiden, wil Berghuis er niet te veel woorden aan vuil maken. "Ja, dat was bizar. Steven (Bergwijn, red.) bleef echter kalm bij de penalty, moet ik zeggen. Hopelijk kan de UEFA hier ook iets aan doen."