×
Home Livescore

Gravenberch en Frimpong schitteren in Europa League-duels Liverpool en Bayer Leverkusen boeken belangrijke overwinningen Padt beleeft pijnlijke avond met Ludogorets tegen FC Nordsjaelland

Gravenberch en Frimpong schitteren in Europa League-duels
Liverpool en Bayer Leverkusen boeken belangrijke overwinningen
Padt beleeft pijnlijke avond met Ludogorets tegen FC Nordsjaelland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 23:32 uur

Ryan Gravenberch heeft donderdagavond een cruciale rol gespeeld in de triomf van Liverpool tegen Union Sint-Gillis in de Europa League. De getalenteerde Nederlandse middenvelder wist zijn eerste doelpunt te maken voor The Reds. Ook Jeremie Frimpong liet van zich horen door te scoren, waarmee hij Bayer Leverkusen op het juiste spoor zette.

In de wedstrijd tussen Liverpool en Union Sint-Gillis, waar Gravenberch de enige Nederlandse speler in de basisopstelling was, kreeg Virgil van Dijk rust en was Cody Gakpo geblesseerd. Kort voor de rust doorbrak de voormalige Ajacied de impasse tegen Union Sint-Gillis. Doelman Anthony Moris van de Belgische ploeg kon een schot van Trent Alexander-Arnold niet onder controle krijgen, waarna Gravenberch er als de kippen bij was om de bal in het net te werken: 1-0. In de tweede helft bleef Union nog lange tijd in de wedstrijd, maar in blessuretijd maakte Diogo Jota een einde aan alle spanning.

Met zes punten uit twee wedstrijden gaat Liverpool aan kop in groep H. Toulouse, met spits Thijs Dallinga, volgt met vier punten na een 1-0 overwinning op LASK Linz. Dallinga gaf een assist op matchwinner Gabriel Suazo.

Bij het duel tussen Molde FK en Bayer Leverkusen speelde Jeremie Frimpong een hoofdrol. De vleugelverdediger, die hoopt op een uitnodiging voor het Nederlands elftal, zette na vijftien minuten goed druk, veroverde de bal en maakte zelf het doelpunt: 0-1. Niet veel later verdubbelde Nathan Tella de score voor de koploper van de Bundesliga, waarna de wedstrijd in Noorwegen niet meer spannend werd. De goal van Emil Breivik kwam te laat.

Trainer Xabi Alonso's ploeg blijft foutloos in de Europa League, net als Qarabag. Molde en BK Häcken staan nog met lege handen.

In de Conference League beleefde Sergio Padt een pijnlijke avond in Denemarken. De doelman van Ludogorets incasseerde maar liefst zeven doelpunten tegen FC Nordsjaelland. Hij maakte zelf al snel een fout, waardoor de doelpuntenregen begon.

Het was een avond vol hoogte- en dieptepunten in het Europese voetbal.