×
Home Livescore

AZ herstelt zich met 1-0 overwinning op Legia Warschau

AZ herstelt zich met 1-0 overwinning op Legia Warschau
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 08:24 uur

AZ herstelt zich na pijnlijke nederlaag in Conference League

AZ heeft zich knap hersteld van de teleurstellende 4-3 nederlaag tegen Zrinjski Mostar in de groepsfase van de Conference League. In een enerverende wedstrijd wist de ploeg van Pascal Jansen Legia Warschau met 1-0 te verslaan. De ochtendkranten zijn lovend over het optreden van AZ.

Vangelis Pavlidis was de held van de avond, toen hij na rust het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken. "Het was geen gemakkelijke prestatie voor AZ om de wedstrijd over de streep te trekken, zeker gezien het feit dat ze het laatste half uur met tien man speelden na een rode kaart voor Mayckel Lahdo", aldus De Telegraaf. "Maar de thuisploeg hield stand en versloeg de Polen uit Warschau dankzij een geweldige samenwerking tussen scherpschutter Vangelis Pavlidis en zijn partner in crime Dani de Wit, die vroeg in de tweede helft voor de beslissende goal zorgden. Pavlidis bewees wederom zijn waarde voor AZ dit seizoen."

Het Algemeen Dagblad noemt Pavlidis het 'goudhaantje' van AZ. "AZ lijkt nog steeds een ploeg in ontwikkeling te zijn. Er is een duidelijke structuur en speelplan, maar met vijf nieuwe basisspelers is het nog zoeken naar de juiste balans. Soms spelen ze een helft geweldig, dan weer een mindere fase, maar ze vertrouwen altijd op een doelpunt van spits Vangelis Pavlidis, die meestal wel op het scorebord komt."

Naast Pavlidis krijgt ook Dani de Wit veel lof. "De twee werkten perfect samen bij de openingstreffer. Ze passen misschien niet in het moderne aanvalsspel van technische trainers, maar AZ profiteert al geruime tijd van het sterke duo dat steeds effectiever lijkt te worden."

Volgens NH Nieuws maakte AZ het zichzelf onnodig moeilijk. "Ondanks dat AZ de wedstrijd volledig onder controle had, zorgde Lahdo voor onnodige spanning met een domme overtreding. De Zweedse rechtsbuiten trapte Yuri Ribeiro in het gezicht en moest het veld verlaten met een directe rode kaart."