×
Home Livescore

Ryan Gravenberch schittert bij Liverpool: Nederlandse klasse in Engeland!

Ryan Gravenberch schittert bij Liverpool: Nederlandse klasse in Engeland!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 08:32 uur

Ryan Gravenberch maakt furore bij Liverpool en verovert de Engelse krantenkoppen. De Nederlandse voetballer wordt geprezen om zijn snelle aanpassingsvermogen en elegante speelstijl. Zelfs manager Jürgen Klopp is onder de indruk van Gravenberch.

"Hij is absoluut niet meer onopgemerkt gebleven", begint de Liverpool Echo over de prestaties van Gravenberch. "De Nederlander begon vol energie aan de wedstrijd en hield dit niveau vast gedurende de hele wedstrijd. Gravenberch was uitmuntend en scherp bij het maken van zijn doelpunt. Naast Virgil van Dijk en Cody Gakpo lijkt Liverpool nu nog een Nederlandse klassevoetballer te hebben."

Ook The Athletic benoemt Gravenberch als een van de uitblinkers. "Hij kreeg zijn kans en greep deze met beide handen aan. Gravenberch maakt nu de grootste kans op een basisplek naast Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai. Dit was pas zijn derde basisplaats en hij heeft zelfs niet eens de volledige voorbereiding meegemaakt. Jürgen Klopp heeft de gracieuze Gravenberch snel geleerd wat er tactisch van hem wordt verwacht."

Klopp heeft zich als manager sterk gemaakt voor de komst van Gravenberch en is dan ook extatisch dat de gewenste middenvelder er nu is. "Het is overduidelijk hoe goed hij is. Hij is een enorm talent dat hier echt op zijn plek is. Hij geniet van het moment en dat is van groot belang. Stap voor stap herwint hij zijn vertrouwen, wat geweldig is om te zien. Hij staat echt midden in de groep", vertelt de manager aan TNT Sports na de wedstrijd.

The Daily Mirror is van mening dat Gravenberch uitstekend begonnen is aan zijn tijd bij Liverpool. "Het begin is veelbelovend en ook tegen Union speelde hij een indrukwekkende wedstrijd. Hij redde Darwin Nuñez toen hij zijn kans niet kon verzilveren en Gravenberch maakte hier dankbaar gebruik van. De middenvelder klopt hard op de deur bij Klopp, vooral na de schorsing van Curtis Jones."

Het lijkt erop dat Gravenberch zijn stempel aan het drukken is bij Liverpool en dat hij een veelbelovende toekomst tegemoet gaat in het Engelse voetbal.