×
Home Livescore

PSG-spelers geschorst en tribune gesloten na beledigende liederen

PSG-spelers geschorst en tribune gesloten na beledigende liederen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 09:24 uur

De Franse voetbalbond heeft een opmerkelijke beslissing genomen met betrekking tot enkele spelers van Paris Saint-Germain. Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa en Achraf Hakimi zijn namelijk voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Wat hebben ze gedaan om deze straf te verdienen? Nou, twee weken geleden hebben ze beledigende liederen gezongen over Olympique Marseille. Niet echt een slimme zet, als je het mij vraagt.

Maar daar blijft het niet bij. PSG moet ook nog eens een deel van de tribune sluiten tijdens een thuiswedstrijd. De club is hier niet blij mee en vindt de maatregel buitensporig en collectief. Ze zijn bang dat dit het dialoog- en preventiewerk van de club zal ondermijnen. In een verklaring laten ze weten dat ze het betreuren dat de disciplinaire commissie voor deze maatregel heeft gekozen.

Opvallend genoeg gaat PSG niet in beroep tegen de schorsing van de vier spelers. Ze zijn van plan om het werk dat wordt verricht om discriminatie tegen te gaan voort te zetten. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar het blijft wel een beetje vreemd dat ze niet proberen om de schorsing ongedaan te maken.

Gelukkig hebben Dembélé, Kolo Muani, Kurzawa en Hakimi wel hun verontschuldigingen aangeboden via social media. Ze geven toe dat ze zich hebben laten meeslepen door de euforie en betreuren de woorden die ze hebben gebruikt. Ze willen zich hiervoor verontschuldigen. Een mooi gebaar, maar of het genoeg is om de schorsing ongedaan te maken, is nog maar de vraag.

Hoe dan ook, het viertal zal het duel met Stade Rennes van aankomend weekend moeten missen. Een flinke domper voor PSG, maar hopelijk een les voor de spelers om in de toekomst beter op hun woorden te letten. Discriminatie heeft geen plaats in de sport en het is belangrijk dat spelers zich bewust zijn van de impact van hun woorden en daden.