×
Home Livescore

Erling Haaland: De Doelpuntenmachine Die In Zijn Eigen Wereld Leeft

Erling Haaland: De Doelpuntenmachine Die In Zijn Eigen Wereld Leeft
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 09:48 uur

Erling Haaland, de sensationele spits van Manchester City, heeft gereageerd op de kritiek die hij soms ontvangt over zijn ogenschijnlijke afwezigheid tijdens wedstrijden. De Noorse goalgetter, die de ene na de andere treffer op zijn naam schrijft, heeft onthuld dat hij zich tijdens de negentig minuten op het veld als een 'zombie' voelt.

Haaland staat bekend als een absolute doelpuntenmachine en zijn landgenoot Martin Ødegaard heeft hem onlangs zelfs bestempeld als 'een beest'. Ook Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft zijn bewondering uitgesproken en noemde Haaland de 'kracht van de natuur'. Maar hoe zou Haaland zichzelf omschrijven? "Een zombie", zo vertelde hij aan The Telegraph. "Mensen bekritiseren me vaak omdat ik de bal bijna niet aanraak..."

"Ik loop gewoon rond, sta hier en daar en voer mijn bewegingen uit in mijn eigen wereldje", vervolgde Haaland. "Het is moeilijk uit te leggen. Ik verlaat mijn lichaam en transformeer in een zombie. Het is alsof ik in een soort trance raak. En wanneer de kans zich voordoet, weet ik dat ik er klaar voor moet zijn."

Haaland liet weten dat de kritiek weinig invloed op hem heeft. "Ik loop gewoon rond en scan de situatie. Als dit gebeurt, kan de bal daar naartoe. Als dat gebeurt, gaat de bal daar naartoe. Het is een gevoel. Als het team achterin aan het opbouwen is, weet ik dat ik me er niet mee hoef te bemoeien. Ik blijf gewoon stilstaan en wacht op het juiste moment."

Met zijn unieke benadering van het spel en zijn ongekende doelpuntenproductie blijft Haaland de critici verbazen. Hij mag dan wel als een zombie over het veld dwalen, maar zodra hij toeslaat, is hij klaar om de wereld te laten zien waarom hij een van de meest gevreesde spitsen ter wereld is.