×
Home Livescore

Jonge Eiting herinnert zich Huntelaar's harde lessen bij Ajax

Jonge Eiting herinnert zich Huntelaar's harde lessen bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 10:08 uur

Carel Eiting koestert warme herinneringen aan zijn tijd bij een voetbalclub die niet bij naam genoemd mag worden. De jonge, talentvolle speler blikt terug op bijzondere momenten tijdens de trainingen, waarin hij op zijn plaats werd gezet door een mysterieuze medespeler genaamd Klaas-Jan Huntelaar.

In het jaar 2017, toen Eiting nog maar negentien lentes jong was, maakte hij de overstap van de jeugd naar het eerste elftal van de betreffende club. Vol enthousiasme wilde hij al snel de leiding nemen op het veld. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms wel eens werd teruggefloten", onthult Eiting in een exclusief interview met De Cor Potcast.

"In die tijd waren er allerlei trainingsvormen waarbij ik altijd tot het uiterste ging om te winnen, zelfs tijdens oefeningen", vervolgt hij. "Maar de oudere spelers hadden niet altijd dezelfde drive om alles tot in perfectie uit te voeren. Als ik dan met tactische aanwijzingen kwam en mensen vertelde waar ze moesten staan, zei Klaas-Jan Huntelaar bijvoorbeeld: 'Nu is het wel genoeg geweest'." Eiting legt uit hoe Huntelaar zijn boodschap duidelijk maakte. "Het hing af van zijn gemoedstoestand. Soms gaf hij me een flinke schop als ik te lang aan het dribbelen was."

"In situaties waar we het net over hadden, zei hij soms ook: 'Hou je mond eens een keer'. Maar uiteindelijk hebben we een geweldige band opgebouwd en ik denk dat dat het allerbelangrijkste is", besluit Eiting met een glimlach.