×
Home Livescore

Laserpennen zorgen voor afleiding bij Europese voetbalwedstrijden

Laserpennen zorgen voor afleiding bij Europese voetbalwedstrijden
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 11:08 uur

Na de wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene was er veel te doen over het spel van beide teams, maar ook de opmerkelijke afleidingspoging van de Griekse fans trok de aandacht. Met behulp van vervelende laserpennen probeerden de supporters onder andere Steven Bergwijn uit zijn concentratie te halen. Hoewel hun poging niet slaagde, werd er ook in andere stadions een soortgelijke actie ondernomen.

Bij de wedstrijd tussen Liverpool en Union Sint-Gillis op Anfield ging het eveneens mis met laserstralen. De Belgische doelman, Anthony Moris, kreeg ook te maken met een laserstraal en maakte hier melding van bij de scheidsrechter. Opvallend genoeg besloten de spelers van Ajax om het voorval te negeren en geen klacht in te dienen. Uiteindelijk maakte Moris een fout bij het doelpunt van Ryan Gravenberch tegen Union, maar het is onduidelijk of dit te wijten was aan de laserstralen.

De Engelse media verwachten dat Liverpool gestraft zal worden voor het gebruik van de lasers. De Engelse voetbalbond zal onderzoeken wie verantwoordelijk was voor het schijnen van de laser op het hoofd van Moris, en Liverpool zal hoogstwaarschijnlijk een boete krijgen. In de media wordt verwezen naar een vergelijkbaar incident tijdens het EK 2020, waarbij de Deense doelman Kasper Schmeichel ook werd getroffen door een laser in zijn oog. De Engelse bond werd destijds ook bestraft. Het is nog onbekend of AEK Athene ook een boete zal krijgen voor hun aandeel in de afleidingspoging.