×
Home Livescore

Legia-spelers gearresteerd na geweldsincident AZ-duel: persconferentie volgt

Legia-spelers gearresteerd na geweldsincident AZ-duel: persconferentie volgt
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 12:48 uur

Na een tumultueuze wedstrijd tussen Legia Warschau en AZ zijn er twee spelers van Legia Warschau gearresteerd wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden. Dit nieuws is bevestigd door de politie aan De Telegraaf. De twee spelers in kwestie zijn Josué Pesqueira en Radovan Pankov, die werden opgepakt omdat ze een beveiliger van AZ ernstig hebben mishandeld.

De politie heeft gemeld dat een 33-jarige Portugees en een 28-jarige Serviër zijn gearresteerd, wat overeenkomt met de gegevens van Pesqueira en Pankov. De twee spelers hebben de beveiliger van AZ tegen de muur geslagen nadat hij de deur naar de spelersbus van Legia had afgesloten. Hoewel dit volgens het protocol was, wilden de spelers zo snel mogelijk naar buiten vanwege de angst dat de fans elkaar zouden treffen rondom het stadion.

De beveiliger heeft naar verluidt een gebroken elleboog en een hersenschudding opgelopen als gevolg van de acties van de twee Legia-spelers. Na de mishandeling trapte de Poolse selectie de deur in en haastte zich naar de spelersbus. Vervolgens kwam de ME de spelersbus van Legia binnen om Pesqueira en Pankov te arresteren. Om 14:00 uur zal Legia Warschau een persconferentie houden over de gewelddadige incidenten in Alkmaar. De reactie van AZ op het incident zal later volgen.

Szanowni Państwo, w związku ze skandalicznymi wydarzeniami po meczu z AZ Alkmaar, o 14:00 na stadionie odbędzie się konferencja prasowa prezesa Legii Warszawa Dariusza Mioduskiego. Media uprzejmie prosimy o obecność na konferencji i nieangażowanie drużyny po powrocie na lotnisko…

— Legia Warszawa 🏆 (@LegiaWarszawa) October 6, 2023