×
Home Livescore

José Mourinho opent de poort naar succes voor D'Alessio

José Mourinho opent de poort naar succes voor D'Alessio
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 13:08 uur

In een opmerkelijke gebeurtenis heeft José Mourinho donderdagavond voor een verrassing gezorgd bij AS Roma. Tijdens de wedstrijd tegen Servette liet de Portugese manager Francesco D'Alessio debuteren. Na de overwinning op de Zwitsers gaf Mourinho een interview waarin hij de negentienjarige middenvelder voor de camera haalde om samen een bijzonder verhaal te delen.

Mourinho begon zijn hartverwarmende anekdote met de woorden: "Francesco trainde met ons mee in de zomer, voordat de kinderen weer naar school moesten." Hij vervolgde: "Buiten het trainingscomplex stonden een heleboel kinderen te schreeuwen. Ze wilden graag naar binnen om de training te kunnen bekijken. D'Alessio vertelde me toen dat hij op zijn zevende ook buiten stond om de training te kunnen zien, maar dat niemand hem binnenliet."

Na het horen van dit verhaal besloot Mourinho actie te ondernemen. "Ik was zo blij voor die kinderen, dat ik de poort opende om ze binnen te laten", onthulde hij. "En nu speelt D'Alessio gewoon voor Roma, zelfs in de Europa League voor een publiek van 50.000 tot 60.000 mensen. Zijn familie is hier ook aanwezig. Ik hoef verder niets meer te zeggen, ik geef hem graag het woord", besloot een trotse Mourinho voordat hij het interview aan D'Alessio overliet.

Met deze onverwachte zet heeft Mourinho niet alleen een jong talent de kans gegeven om zijn debuut te maken, maar heeft hij ook een inspirerend verhaal gedeeld over doorzettingsvermogen en het verwezenlijken van dromen. Het is duidelijk dat Mourinho niet alleen een succesvolle manager is, maar ook een hart heeft voor de jeugd en hun aspiraties in de sport.