×
Home Livescore

Feyenoord-fans gearresteerd na knokpartij met Atlético Madrid-aanhang

Feyenoord-fans gearresteerd na knokpartij met Atlético Madrid-aanhang
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 14:08 uur

Zes Nederlandse voetbalfans zijn in Spanje gearresteerd na een heftig incident, zo meldt een lokale krant. Een groep supporters van Feyenoord raakte verwikkeld in een gevecht met aanhangers van Atlético Madrid in een exclusieve VIP-box van het Wanda Metropolitano stadion.

Opvallend genoeg bevindt zich onder de gearresteerden een jongen van slechts zeventien jaar oud. De overige arrestanten variëren in leeftijd van 21 tot 52 jaar. Tijdens het gevecht liepen enkele mensen lichte verwondingen op. Er ontstond een confrontatie tussen fans van beide clubs nadat naar verluidt een Feyenoord-supporter een Atlético-aanhanger had geschopt. Daarnaast werden er in de VIP-box tafels en stoelen als projectielen gebruikt.

Het is opmerkelijk dat de Feyenoord-fans überhaupt toegang hadden tot dit gedeelte van het stadion, aangezien dit niet voor hen bedoeld was. Desondanks slaagde een groep erin om binnen te dringen. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de supporters van Feyenoord en Atlético al een gevecht gepland. Beide groepen hadden twaalf vertegenwoordigers aangewezen. Er werd afgesproken dat het gevecht één minuut zou duren en dat er geen wapens, stokken of messen gebruikt mochten worden. Nadat Feyenoord dit 'gevecht' had 'gewonnen', werden de muren en gebouwen in Madrid beklad met graffiti.

Het is duidelijk dat deze gebeurtenissen ver buiten de grenzen van sportiviteit en respect gaan. Het is te hopen dat dit incident een wake-up call is voor alle betrokken partijen om geweld en vandalisme in de toekomst te voorkomen.