×
Home Livescore

AZ-trio maakt debuut in selectie Jong Oranje voor EK-kwalificatiewedstrijden

AZ-trio maakt debuut in selectie Jong Oranje voor EK-kwalificatiewedstrijden
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 14:16 uur

Nieuwe sterren schitteren in Jong Oranje voor EK-kwalificatiewedstrijden

De verrassende selectie van bondscoach Michael Reiziger voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië en Gibraltar is bekendgemaakt. Een AZ-trio, bestaande uit Ernest Poku, Myron van Brederode en Jayden Owuso-Oduro, maakt voor het eerst zijn opwachting in het team.

Jong Oranje staat momenteel bovenaan in de groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. In september werden de eerste twee kwalificatiewedstrijden richting het EK 2025 al gewonnen. Tijdens de komende interlandperiode zal Jong Oranje twee keer uit spelen. Op 12 oktober staat de wedstrijd tegen Jong Georgië op het programma, gevolgd door een ontmoeting met Jong Gibraltar vijf dagen later.

Ryan Gravenberch, die tijdens de vorige interlandperiode aanvankelijk bij de selectie van Jong Oranje zat, heeft ditmaal bedankt om zich volledig te kunnen focussen op zijn club Liverpool. Reiziger heeft daarom besloten geen beroep te doen op Gravenberch voor deze interlandperiode. Ajacieden Kenneth Taylor en Devyne Rensch, die al A-interlands op hun naam hebben staan, maken wel deel uit van de selectie.

Ook Chelsea-verdediger Ian Maatsen is geselecteerd voor Jong Oranje. In september maakte Maatsen nog deel uit van de definitieve selectie van het grote Oranje, maar kreeg toen geen speeltijd. Nu heeft bondscoach Ronald Koeman gekozen voor andere spelers, waardoor Maatsen zich nu bij Jong Oranje zal voegen.