×
Home Livescore

PSV-trainer Bosz niet verrast door ontbreken Schouten bij Oranje

PSV-trainer Bosz niet verrast door ontbreken Schouten bij Oranje
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 17:16 uur

Op de persconferentie voorafgaand aan het aankomende duel tussen Sparta en PSV, dat komende zondag om 16:45 uur op het programma staat, werd PSV-trainer Peter Bosz geconfronteerd met vragen over de afwezigheid van Jerdy Schouten in de selectie van het Nederlands elftal. Ondanks enkele blessures op het middenveld bij Oranje, werd Schouten niet opgeroepen. Bosz kreeg de vraag of dit hem verraste.

De trainer reageerde echter kalm en zei: "Nee, het heeft me niet verrast. Ik heb Ronald gesproken en hij heeft me uitgelegd waarom Schouten niet is opgeroepen. Ik wist al dat hij er niet bij zou zitten. Ronald belt mij altijd voordat hij zijn selectie bekendmaakt, en hij doet dat ook met de andere trainers. Ik ga niet in op de redenen waarom Schouten niet is geselecteerd. Als Ronald daar iets over wil zeggen, moet hij dat zelf doen."

Schouten maakte deze zomer de overstap naar PSV, na enkele succesvolle jaren bij Bologna in de Serie A te hebben gespeeld. Voordat hij bij Bologna terechtkwam, speelde hij voor ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. Zijn debuut voor het Nederlands elftal vond plaats in 2022, tijdens de wedstrijd tegen Wales.