×
Home Livescore

Legia Warschau spelers gearresteerd na geweldsincident bij AZ

Legia Warschau spelers gearresteerd na geweldsincident bij AZ
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 22:48 uur

Na een tumultueuze avond in Alkmaar zijn er donderdagavond na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau twee spelers van het Poolse team gearresteerd op verdenking van het aanvallen van medewerkers van AZ. Volgens bronnen heeft een beveiliger ernstig letsel opgelopen, waaronder een hersenschudding en een gebroken elleboog, en is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De Telegraaf heeft dit nieuws als eerste gemeld.

Het incident vond plaats nadat de wedstrijd was afgelopen en de supporters geleidelijk het stadion verlieten. De spelers Josué Pesqueira en Radovan Pankov weigerden echter te wachten op de gecontroleerde uitstroom en gingen in verzet, waarbij ze geweld gebruikten. Dit is bevestigd door verklaringen van het Openbaar Ministerie, de politie, AZ en de gemeente Alkmaar. Hoofdofficier van justitie, Digna van Boetzelaer, benadrukte dat de beslissing om de spelers aan te houden zorgvuldig is genomen in overleg met de politie.

Opmerkelijk genoeg zijn de twee voetballers inmiddels weer op vrije voeten. Pankov en Pesqueira mochten aan het einde van vrijdagmiddag terugkeren naar Polen. De officier van justitie heeft besloten om hun voorarrest niet te verlengen. Desondanks blijven de twee spelers verdachten in deze zaak en zal het onderzoek voortgezet worden.