×
Home Livescore

Kevin van Veen viert doelpunt provocerend na bedreigingen aan ongeboren dochter

Kevin van Veen viert doelpunt provocerend na bedreigingen aan ongeboren dochter
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 00:16 uur

Opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Groningen zorgden voor de nodige controverse. Kevin van Veen, de spits van FC Groningen, vierde zijn doelpunt op een opvallende manier, wat resulteerde in een tumultueuze situatie. Na het scoren van zijn doeltreffende vrije trap besloot Van Veen dichtbij de fanatieke aanhang van NAC te juichen, waarbij hij niet schuwde om zijn doelpunt uitbundig te vieren.

Echter, deze actie van de aanvaller leidde tot een escalatie. Van Veen trapte per ongeluk tegen een reclamebord, wat de gemoederen verder deed oplaaien. Tot overmaat van ramp werd er zelfs bier richting het veld gegooid, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd moest worden.

In een interview met ESPN heeft Van Veen zijn beweegredenen voor zijn uitbundige viering toegelicht. Hij verklaarde dat hij emotie in het spel waardeert, maar dat er grenzen zijn. De spits benadrukte dat er volwassen mannen met kinderen in de buurt stonden, die hem en zijn ongeboren dochtertje bedreigden. "Mijn dochter is nog niet eens geboren en nu al wordt ze bedreigd", aldus Van Veen. Hij gaf toe dat zijn actie wellicht niet het beste voorbeeld was, maar hij wilde opkomen voor zichzelf en anderen die geconfronteerd worden met ongepaste opmerkingen.

Het lijkt erop dat Van Veen doelt op een recente gebeurtenis op social media. Een week geleden ontving de spits een hatelijk bericht van een FC Groningen-supporter, waarin werd gewenst dat hij en zijn partner een miskraam zouden krijgen. Van Veen deelde dit priv├ębericht aanvankelijk, maar verwijderde het later weer.

Deze incidenten hebben de aandacht gevestigd op de grenzen van emotie en respect binnen het voetbal. Het is duidelijk dat Van Veen zich niet laat intimideren en opkomt voor zijn familie. Het is te hopen dat deze gebeurtenissen leiden tot een bewustwording en een verandering in het gedrag van supporters, zodat het voetbal een veilige en respectvolle omgeving blijft voor alle betrokkenen.