×
Home Livescore

Yankuba Minteh maakt indruk bij Feyenoord en Newcastle let op

Yankuba Minteh maakt indruk bij Feyenoord en Newcastle let op
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 09:33 uur

Jonge voetballer Yankuba Minteh is dolgelukkig met zijn beslissing om voor Feyenoord te kiezen. De negentienjarige vleugelspeler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Newcastle United en voelt dat hij enorme vooruitgang boekt onder de hoede van trainer Arne Slot.

Minteh onthult dat Newcastle hem nauwlettend in de gaten houdt. "De club heeft zelfs mensen naar Nederland gestuurd om ervoor te zorgen dat mijn eerste weken hier soepel verlopen", vertelt de Gambiaan aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb regelmatig contact met Shola Ameobi. Hij stuurt me soms beelden en geeft me advies over wat ik beter kan doen. Het is geweldig om te zien hoe snel ik me ontwikkel, vooral omdat Feyenoord op dezelfde manier werkt."

Minteh is zelf ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Volgens Slot raakt hij tijdens trainingen vaker zijn medespelers dan wie dan ook. De gedreven buitenspeler jaagt fel op verdedigers en verstoort de opbouw van de tegenstander. "Ja, soms worden jongens boos. Maar ze weten dat ik niet expres iemand wil raken. Mijn doel is om de bal snel te veroveren en mijn teamgenoten te helpen. Feyenoord speelt een geweldig aanvallend systeem en als buitenspeler weet je dat hard werken een vereiste is. Daar houd ik van. Het is de manier om beter te worden. Tegen Ajax jaagde ik op Jorrel Hato en als ik te laat was, sprintte ik door naar Borna Sosa. Zo gaat dat."

Slot heeft meerdere malen zijn lof uitgesproken over Minteh's sprintvermogen. "Hard werken is de sleutel tot succes. En daarom ben ik naar Rotterdam gekomen. We hebben gewonnen van Ajax, we hebben gewonnen van Celtic, we laten ons zien in de Champions League. Dit team weet wat het moet doen met en zonder bal. Het was de juiste keuze om naar Rotterdam te komen. Als ik door de stad fiets, zwaaien mensen naar me en roepen ze mijn naam. Het is een geweldige ervaring. Het lijkt wel alsof iedereen blij met me is."