×
Home Livescore

Verdachten Klassiekerrellen veroordeeld: celstraf, taakstraf en gebiedsverbod!

Verdachten Klassiekerrellen veroordeeld: celstraf, taakstraf en gebiedsverbod!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 10:24 uur

In Amsterdam heeft de sportrechter vijf personen veroordeeld tot een verblijf van zestien dagen achter de tralies en een taakstraf van 60 tot 100 uur, als gevolg van de tumultueuze Klassieker op 24 september. Daarnaast is er ook een gebiedsverbod opgelegd rondom het stadion.

Volgens berichtgeving van de NOS en NH Nieuws zijn de verdachten in de vroege zaterdagochtend na de wedstrijd gearresteerd. Het vijftal heeft toegegeven dat ze blikjes en stenen naar de politie hebben gegooid, terwijl ze onder invloed waren van alcohol. Om hun agressie onder controle te houden tijdens het drinken van alcohol, zullen sommige verdachten ook verplichte cursussen moeten volgen.

De Klassieker liep uit de hand nadat de wedstrijd definitief werd stilgelegd. Een groep Ajax-fans probeerde van buitenaf het stadion binnen te dringen en veroorzaakte daarbij schade aan de hoofdingang. De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om de situatie te kalmeren. De officier van justitie had een veel zwaardere straf geƫist, namelijk een gevangenisstraf van zes tot zeven maanden. "Het is volledig uit de hand gelopen. Er heerste een sfeer van losbandigheid en geweld. Het geweld was voornamelijk gericht tegen de politie", aldus de officier.