×
Home Livescore

"Heerenveen in neerwaartse spiraal: druk op trainer groeit"

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 10:33 uur

SC Heerenveen, de Friese voetbalclub die de afgelopen tijd niet bepaald succesvol was, heeft na vijf opeenvolgende nederlagen een flinke duik genomen naar de veertiende positie in de ranglijst. Om deze negatieve reeks te doorbreken, staat er zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen NEC op het programma. Trainer Kees van Wonderen is zich bewust van de immense druk die op zijn schouders rust, maar hij laat zich niet afleiden door speculaties over een mogelijk vertrek.

Intern blijft men echter overtuigd van de kwaliteiten van Van Wonderen en zijn vermogen om het tij te keren. Desalniettemin kan een zesde opeenvolgende nederlaag daar verandering in brengen. Toch lijkt de trainer zich hier niet al te druk om te maken. In een interview met Omrop Fryslan verklaarde hij: "Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet zo mee bezig. Het belangrijkste is dat ik mijn team zo goed mogelijk laat spelen en dat we als collectief groeien. Dus ik focus me niet zozeer op 'wat als...'. Dat is allemaal niet zo interessant."

Van Wonderen staat voor de uitdaging om te werken met een flink aantal geblesseerde spelers, maar er is hoop op betere tijden. Een aantal belangrijke spelers zal binnenkort namelijk terugkeren. "Jongens komen weer terug en raken fit. Sven (van Beek, red.) is bijna klaar om een volledige wedstrijd te spelen, Pawel (Bochniewicz, red.) maakt steeds meer progressie, Luuk Brouwers wordt steeds fitter en Patrik Walemark heeft onlangs 55 minuten gespeeld. Dus we krijgen steeds meer spelers tot onze beschikking die langer kunnen spelen en een grotere invloed kunnen hebben op de wedstrijd. En dat is natuurlijk erg prettig", aldus Van Wonderen.