×
Home Livescore

Steijn verrast met één wijziging in opstelling Ajax-AZ

Steijn verrast met één wijziging in opstelling Ajax-AZ
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 11:16 uur

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft een verrassende wijziging aangebracht voor het cruciale duel met AZ, zo meldt het Algemeen Dagblad. Benjamin Tahirovic, die afgelopen donderdag nog 84 minuten speelde tegen AEK Athene, zal plaatsmaken voor Silvano Vos.

Ajax staat voor een uitdagende maand in oktober. De Amsterdammers zullen het opnemen tegen AZ, FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV. Aanstaande zondag ontvangt Ajax de Alkmaarders in de Johan Cruijff Arena. Volgens het AD zal Steijn slechts één wijziging doorvoeren voor het duel met AZ, wat betekent dat onder andere Gáston Ávila op het veld zal blijven staan. De Argentijn maakte afgelopen donderdag een negatief record door slechts 27 van de honderd passes succesvol af te leveren.

Vos zal samen met Kenneth Taylor het controlerende middenveld vormen. De achttienjarige speler maakt tot nu toe een gedreven indruk, maar heeft wel de neiging om veel overtredingen te maken. Steven Berghuis zal op de nummer 10-positie spelen. De voorhoede van Ajax zal bestaan uit Carlos Forbs, Brian Brobbey en Steven Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Ávila, Hato; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.