×
Home Livescore

Vermeer lovend over Feyenoord's voetbaltransformatie onder trainer Slot

Vermeer lovend over Feyenoord's voetbaltransformatie onder trainer Slot
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 11:49 uur

Voormalig Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer zal aankomende zondag aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en zijn voormalige club. Vermeer, die tussen 2014 en 2020 onder contract stond in Rotterdam, heeft lovende woorden voor trainer Arne Slot.

In een interview met De Telegraaf blikt Vermeer vooruit op het duel met de nummer vier van de Eredivisie, die afgelopen woensdag een sterke indruk maakte tegen Atlético Madrid. "Wat ze daar hebben laten zien, qua voetbal, is indrukwekkend", aldus Vermeer over de aanstaande tegenstander. Hij merkt op dat de club die hij in 2020 verliet, op een positieve manier is veranderd. "Maar ze hebben ook een trainer die weet wat hij doet."

Vermeer ziet dat er iets is veranderd in Rotterdam. Waar Feyenoord in het verleden vooral bekend stond om hun inzet en harde werken, is er nu ook hoogwaardig voetbal bijgekomen. "Net voordat ik vertrok, wilden we ook meer voetballen, maar niet op het niveau dat Feyenoord nu speelt. Wat ik nu zie, daar kan ik echt van genieten. Het is absoluut een trendbreuk. Hard werken stond altijd op nummer één bij Feyenoord, maar nu is het een combinatie van beide. Er wordt hard gewerkt én goed gevoetbald."

Hoewel Feyenoord een goede indruk maakte tegen Atlético, is Vermeer van mening dat een overwinning in Zwolle geen vanzelfsprekendheid is. "Europees voetbal en de competitie zijn twee verschillende werelden. Wanneer je het Champions League-lied hoort, komen er andere krachten naar boven, maar in de competitie moeten ze het vooral van zichzelf laten komen", besluit de doelman.