×
Home Livescore

Amsterdam markeert risicogebied voor Ajax-AZ duel in ArenA

Amsterdam markeert risicogebied voor Ajax-AZ duel in ArenA
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 14:49 uur

In een onverwachte zet heeft de gemeente Amsterdam besloten om de omgeving rondom de Johan Cruijff ArenA voor aanstaande zondag te bestempelen als een gebied met veiligheidsrisico's. Dit besluit is genomen in verband met de wedstrijd tussen Ajax en AZ, die om 14.30 uur zal beginnen. Burgemeester Femke Halsema heeft na uitvoerig overleg met het Openbaar Ministerie en de politie deze maatregel genomen.

De politie in Amsterdam houdt rekening met de mogelijkheid dat supporters van Ajax zondag uit zijn op het verstoren van de openbare orde. Om deze reden heeft de gemeente Amsterdam besloten dat de politie vanaf 12.00 uur preventief iedereen in het gebied mag fouilleren en controleren op het bezit van vuurwerk of wapens.

Het gebied dat gemarkeerd is als risicogebied omvat niet alleen de Johan Cruijff ArenA, maar ook de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Daarnaast vallen ook de parkeerterreinen bij de Toekomst (P2, P-Bus en P-Plus) onder dit risicogebied, zo heeft de gemeente bekendgemaakt.

Het is inmiddels twee weken geleden sinds de escalatie tijdens en na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Na de staking van De Klassieker bestormden verschillende Ajax-supporters de hoofdingang van de ArenA, waarbij er een ravage werd aangericht en de politie meerdere personen heeft gearresteerd. Vorige week zaterdag heeft de gemeente Waalwijk ook al extra veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax.