×
Home Livescore

KRC Genk haalt Nederlands toptalent Juwensley Onstein binnen!

KRC Genk haalt Nederlands toptalent Juwensley Onstein binnen!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 16:09 uur

KRC Genk heeft vandaag een opmerkelijke transfer aangekondigd. De club verwelkomt Juwensley Onstein, een zestienjarig supertalent uit Nederland. Onstein maakt de overstap van Ajax naar Genk en heeft op zijn zestiende verjaardag een driejarig contract getekend.

Volgens technisch coördinator Stijn Haeldermans is Onstein een centrale verdediger die zich onderscheidt door zijn snelheid, fysieke kracht en technische vaardigheden. Hij durft ook aanvallend te spelen en weet goed gebruik te maken van de ruimte achter hem. Kortom, hij is een moderne centrale verdediger die perfect past bij de voetbalvisie van Genk. De club noemt hem dan ook een 'Nederlands toptalent'.

Roland Breugelman, directeur opleidingen bij Genk, legt uit dat het meestal andersom is, waarbij spelers van Genk naar Ajax gaan. Maar in dit geval heeft Onstein de omgekeerde beweging gemaakt. Bij Ajax stond hij bekend als een groot talent en hij zal in eerste instantie aansluiten bij de 018. Vanaf januari zal hij ook beschikbaar zijn voor Jong Genk.

Met de komst van Onstein hoopt Genk een veelbelovend talent aan de selectie toe te voegen. De club is ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst zal zijn en kijkt uit naar zijn ontwikkeling binnen de club.