×
Home Livescore

Inter verslikt zich in Bologna, Zirkzee redt gelijkspel

Inter verslikt zich in Bologna, Zirkzee redt gelijkspel
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 17:41 uur

In een verrassende wending heeft Internazionale zich zaterdagmiddag verslikt in Bologna. De bezoekers werden al snel geconfronteerd met een 2-0 achterstand, maar wisten zich knap terug te vechten tot een gelijkspel van 2-2, mede dankzij de doeltreffendheid van Joshua Zirkzee.

Inter, de huidige koploper in de Serie A, begon vol energie aan het duel met Bologna, waar de Nederlanders Zirkzee en Sam Beukema een basisplaats hadden. Na slechts elf minuten spelen was het al raak. Verdediger Francesco Acerbi opende de score door een kopbal uit een corner. Twee minuten later volgde een schitterend doelpunt van Lautaro Martínez, die van grote afstand snoeihard raak schoot: 2-0.

Een monsterscore leek in de maak, maar Bologna liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Enkele minuten na de 2-0 kregen zij een penalty, die benut werd door Riccardo Orsolini. Inter, waar Denzel Dumfries aan de aftrap verscheen, slaagde er vervolgens niet in om de voorsprong te vergroten. Sterker nog, het werd gelijk door een doelpunt van Zirkzee. De Nederlandse spits controleerde de bal uitstekend, bleef uiterst kalm en rondde beheerst af.

Inter ging daarna wanhopig op zoek naar de 3-2, maar slaagde er niet in om deze te vinden. Ondanks het gelijkspel blijft het team van trainer Simone Inzaghi nog steeds bovenaan in Italië. AC Milan, de naaste achtervolger, heeft slechts één punt minder en speelt zaterdagavond om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen het Genoa van Kevin Strootman.